pondělí 21. listopadu 2016

KUŘE S ROZMARÝNEM

Dovolte mi představit recept na jedno z mých nejoblíbenějších jídel: kuře na rozmarýnu


Suroviny, které jsou potřeba k přípravě:
Jako první si předehřejeme troubu na 200°C. Poté očistíme kuřecí maso a následně ho nakrájíme na menší proužky (krájíme po vlákně). Rozpálíme si pánev s trochou olivového oleje. Nakrájíme si 2-3 stroužky česneku na malé kousíčky a slijeme vodu ze žampionů.
Maso osolíme, přidáme rozmarýn a smažíme dozlatova, přidáme česnek a žampiony a necháme povařit. Mezitím si rozválíme listové těsto, nebo použijeme už koupené rozválené, jako já. Vložíme ho do zapékací misky tak, aby pokrývalo dno a zbylo i na překrytí směsy masa.
Maso už zlátne a je potřeba přidat zakysanou smetanu. Ochutíme jí sušeným případně čerstvým česnekem, pepřem a solí. Vše důkladně promícháme a přidáme do masové směsy.
 Mícháme dokud směs neprobublává a nezhoustne. Takovou směs stáhneme z plotýnky.
 Směs nyní přelijeme do připravené zapékací misky.
 V této fázi postrouháme nivou, chedarem a eidamem. Zabalíme pěkně do listového těsta a dáme péct.


Pečeme 20 minut se zavřeným víkem a 10 minut bez víka.
Servírujeme s čerstvou jarní cibulkou. Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš příspěvek ;)